Dagbesteding

We hechten veel waarden aan zorg op maat en stemmen daarom de zorg af op de persoonlijke behoefte van onze gasten. 

 

We bieden een breed scala aan activiteiten aan. Daardoor kunnen al onze gasten, ongeacht hun leeftijd, deelnemen aan de dagelijkse bezigheden. De seizoenen en het ritme van de werkzaamheden geven structuur en houvast. We streven ernaar dat iedereen zich thuis en veilig voelt op onze boerderij. 

 

kippen verzorgen

 

 

Een dag op de boerderij

 

Op de boerderij van boer Ad en Gijs en boerin Jose zijn veel verschillende dieren. De koeien, kalfjes, kippen, geiten, paarden, schapen, konijnen en varkens worden iedere dag met veel liefde verzorgd door de gasten.

 

De dag begint om half 10. De eerste gasten komen binnen en we drinken samen een vers gezet kop koffie of thee. Om 10 uur gaan we naar buiten, vaak in de zon en soms in de regen. We bereiden een lekkere maaltijd voor alle dieren voor en zorgen voor een schoon onderkomen.

 

Om 11 uur is het alweer tijd voor wat lekkers en een kop koffie of thee. Tijdens de pauze is het een gezellig samen zijn en praten we over het weekend, het weer, het laatste nieuws of de laatste sportuitslagen. Om half 12 gaan we weer verder met het verzorgen van de dieren. Met de kleine rode tractor scheuren de gasten over het erf.

 

Om 12.30 uur is het tijd voor de lunch. Van de frisse buitenlucht krijg je honger en onze gasten genieten dan ook volop van het lekkers. In de middag houden we ons vaak bezig met creatieve activiteiten zoals knutselen, bloemschikken, schilderen, werken in moes- en bloementuin, verwerken van groenten en fruit, timmeren of een spelletje spelen. Om 16.00 uur is de dag alweer ten einde en zeggen we tot morgen!

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.